BILJNE KAPI CIRKULOKAP

329,00 RSD

Biljne kapi Cirkulokap predstavljaju mešavinu tečnih etanolno-vodenih ekstrakata ždraljevine, podbela, nevena, kestena, gaveza i hajdučke trave.


Pakovanje: 30ml staklena bočica u kutiji
Broj upisa u Bazi Ministarstva Zdravlja Republike Srbije: 9705|2016
Barkod: 8606107738147

NAMENA:
Koriste se kod problema usled hronične venske insuficijencije, kao što su bolovi i težina u nogama, noćni grčevi, svrab i otok u nogama.

Koristi se u:

  • Podbel je ekspektorans i antitusik. Posebno se koristi kod hroničnog bronhijalnog spazma, bronhitisa, laringitisa.
  • Delovanje se zasniva na sadržaju sluzi ove materije oblažu upaljenu sluzokožu, sprečavaju hemijske i fizičke nadražaje i smiruju kašalj.
  • Neven sadrži etarsko i masno ulje, oko 8% smola i karotenoida, flavonoide, sluzi i šećere.
  • Kesten ima osnovne aktivne materije triterpenske saponine, među kojima je najvažniji escin. Koristi se kod tromboflebita, varikoza ,edema i za povećavanja tonusa vena.
  • Gavez najvažniji sastojak, od koga potiču glavna lekovita delovanja, je alantoin (0,6-0,8%). Delovanje alantoina je da stimuliše regeneraciju tkiva.
    Pomaže epitelizaciju i granulaciju tkiva. Hajdučka trava sadrži do 1% etarskog ulja u kome se nalazi preko 40 komponenti, od kojih su do sada identifikovane 24. Sastojci hajdučke trave deluju antimikrobno, antiinflamatorno i spazmolitički.
  • Ždraljevina deluje antiedematozno, intenzivira vensku cirkulaciju i smanjuje permeabilnost kapilara. Koristi se kod hroničnih poremećaja venske i limfne cirkulacije, kod upala ,otoka i grčeva ekstremiteta. Primenjuje se kao pomoćno sredstvo kod tromboflebitisa.

UPOTREBA:
Koristiti 3 puta dnevno, po 20-30 kapi u malo vode, čaja ili toplog mleka.

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.